Hyytävä Mythic Maiden

NetEntin Mythic Maiden on hyytävän karmaiseva pelikokemus. Peli sijoittuu kokeneen matkailijan ullakolle, jossa kaikki tavarat eivät ole sitä, miltä näyttävät; pyhäinjäännöksiä ja muita omituisuuksia löytyy moneen lähtöön. NetEnt on kasinoalalla iso tekijä, ja sen valmistamia pelejä löytyy lukuisia erilaisia. Tämä peli kuuluu omaan jännitys-genreensä ja on onnistunut erinomaisesti käyttämään äänimaailmaa hyväkseen tunnelman luomisessa. NetEntin luomat tyylikkäät grafiikat ja melodiat tekevät pelistä koukuttavan, ja äänimaailmaan on etenkin satsattu keskivertokolikkopeliä enemmän. Pelimerkeistä löytyy niin kutistettuja päitä, hämähäkkejä, arkkuja, taikakirjoja kuin myös tietenkin pääkalloja. Rautaneidon avautuessa ensi kerran lähtee käyntiin jännittävä tapahtumaketju, jota jää aina odottamaan aina uudestaan.

Mythic Maiden on oman genrensä edustajana hieno osoitus NetEntin innovatiivisesta työstä ja uusien mutta sitäkin raikkaampien ideoiden hyödyntämisestä. Pelaaja jää odottamaan rautaneidon heräämistä aina suurella jännityksellä, ja kun se sitten aukeaa, olo on kuin suurella voittajalla. Suuria määriä ilmaiskierroksia – ja niiden luomia voittomahdollisuuksia – on mukava fiilistellä pelaamisen ohessa. Toisinaan Rautaneito ei anna kertoimia kierroksilla, mutta välillä eteen tupsahtaa suuret kertoimet, mikäli onni on oikein myötä. Myös pelin myyttisyys ja tietynlainen rauhallisuus sopivat pelaajalle, joka ei halua pelata mitään liian raikuvaa slottia. Wild-kortilla kuusta ilmestyy pääkallo, joka pistää aina hymyilemään sen osuessa kohdalle. Kaikki tällaiset pienet graafiset ratkaisut tekevät Mythic Maidenista erityisen, kolikkopelien massasta poikkeavan slotin.

Panokset ja voittolinjat

Mythic Maidenissa on viisi rullaa ja jokaisessa näissä kolme riviä kuvakkeineen. Voittolinjoja löytyy yhteensä 30 kappaletta. Pelissä saa olla tarkkana, että ehtii huomioimaan kaikki vaihtoehdot, ainakin jos pelaa auto play -toiminnolla. Vain aktiivisen panoslinjan suurin voitto maksetaan. Voittoyhdistelmät muodostuvat vasemmalta oikealle. Minimipanos pelikierrokselle on 0,30 euroa ja maksimipanos puolestaan 150 euroa.

Tasoja voi valita 1-10 väliltä, ja kolikon arvon pystyy säätämään 0,01-0,5 euron haarukassa. Maksimipanoksen kierrokselle voi helposti valita suoraan pikavalinnasta. Kaikki voittolinjat löytyvät pelin info-sivulta, jossa ne on esitelty hyvin kattavasti ja selkeästi. Pelissä on mahdollista voittaa jopa 600 000 kolikkoa. Pelatut kierrokset pystytään tarkistamaan pelihistoriasta. Pelaajan teoreettinen palautusprosentti Mythic Maidenissa on 96,6 %.

Ulkoasu ja teema

Kun pelin esteettistä ulkoasua pohditaan, niin tunnelmaltaanhan Mythic Maiden on kolkko ja myyttinen. Tausta on sinertävä ja ruudusta löytyy ullakkotila, jossa kaikki on hieman epäjärjestyksessä varastoituna. Taka-alalta pilkottaa inkojen taideteoksia, kutistettuja päitä, naamioita, valtaistuin, arkkuja, ynnä muuta tunnelmaa tuovaa tavaraa.

Pelin etualalla on antiikkinen peili, jossa itse pelaaminen tapahtuu. Rautaneito on oikealla laidalla aina valmiina avautumaan. Grafiikat ovat kaikin puolin hyviä. Kun voittolinja muodostuu, kynttilöihin syttyy tuli, jotta havaitset oikean rivin. Nämä ovat nyansseja, mutta sitäkin arvokkaampia. Äänimaailma on kolkko, ja voiton osuessa kohdalle äänenvoimakkuus nousee matalalta hyvinkin voimakkaaksi. Melodia on tarkkaan harkittua, ja sekä musiikki että ääniefektit sopivat pelin yleistunnelmaan.

Bonustoiminnot

Mythic Maiden sisältää kolikkopelien perinteiset scatter- ja wild-toiminnot. Kun scatter-merkkejä tulee vähintään kolme, saat 10 ilmaiskierrosta. Neljällä scatterilla pelaaja taas palkitaan 15 ilmaiskierroksella. Jos olet todella onnekas ja onnistut saamaan 5 scatter-symbolia, olet oikeutettu 30 ilmaiskierrokseen.

Lisäksi ilmaiskierrosten aikana Rautaneitoon ilmestyy kierroskohtaisia kertoimia, jotka saattavat nostaa mahdollisen voiton jopa kymmenkertaiseksi. Kertoimet koskevat aina vain sen hetkistä kierrosta, ja niillä kerrotaan kaikki panoslinjan voitot, mukaan lukien wild-merkkien voitot. Ilmaisten pyöräytysten aikana voit myös voittaa uusia ilmaiskierroksia, kuitenkin maksimissaan vain kaksi kappaletta. Mikäli saat wild-merkin, se korvaa minkä tahansa muun merkin paitsi scatterin ja auttaa näin voittoyhdistelmien muodostamisessa.

Hyvät puolet

Mythic Maidenissa on mukaansa tempaava tunnelma ja kiinnostavat grafiikat. Rautaneito on koko pelin tärkein yksittäinen tekijä ja näin ollen suurin kiinnostuksen kohde. Sen kertoimet ja ilmaiskierrokset ovat pelin suola, jotka kantavat NetEntin luomusta eteenpäin ja pitävät mielenkiinnon yllä seuraavaankin pelituokioon. Rautaneidon punaisena ja liilana loistavasta mahasta näet kertoimet kierrosta kohden ja pääset jännittämään tämän myyttiseltä näyttävän hahmon antimia. Automaattipelien toiminnot ovat monipuoliset, ja voit pelaamisen lomassa huoletta keittää kahvit, sillä auto play -toiminto pysäyttää pelin, kun saat ilmaiskierrokset. Näin pääset seuraamaan ilmaiskierrosten kulkua, vaikket ollutkaan paikalla saadessasi ne. Pelin ohjeet ovat myös selkeät ja löytyvät suomeksi, kuten NetEntin peleissä yleensä ollaan totuttu näkemään.

Huonot puolet

Mythic Maidenissa voisi olla enemmän kuvakkeita ja näiden sisällä lisää liikkuvaa grafiikkaa. Pelin ehkä kaikkein mielenkiinnottomin kohta on kynttilä-kuvakkeet. Sulaneista kynttilöistä on muotoutunut erilaisia kirjaimia, jotka eivät nostata juuri minkäänlaisia tunteita. Toki ne on tehty tunnelmaa tuoviksi lisäkkeiksi pienille voitoille, mutta osan niistä olisi ehkä voinut korvata joillakin muilla merkeillä. Pelin automaattisessa versiossa toimintojen pitäisi olla suuremmalla fontilla. Likinäköisen käyttäjän on hieman hankala lukea – etenkin ilman silmälaseja – pienellä fontilla kirjoitettuja pelikierrosten automaatti-asetuksia. Scattereita saisi tulla hieman useammin, koska ilmaiskierrokset ovat selkeästi tämän pelin suola ja rikkaus. Ilman scattereita peli ei tunnu juuri säväyttävän. Wildeja tuleekin scatterien sijasta hyvinkin usein.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Mythic Maiden on mielenkiintoinen ja mukava kolikkopeli, jota on hauska pelata. Etenkin Rautaneidon kertoimia ja ilmaiskierroksia on jännittävää seurata. Scatterit ja wildit tuovat peliin tiettyä särmää, jotka saavat kiinnostuksen säilymään pidemmänkin aikaa. Hyvin toteutetut grafiikat pienine nyansseineen tuovat aina hieman uutta tunnelmaa pelin lomaan. Kun huomaat jonkin aikaa keloja pyöritettyäsi taas uuden pienen yksityiskohdan, ymmärrät, että pelin kehittelyyn on panostettu.

Tunnelmaltaan Mythic Maiden soveltuu hyvin yksin pelattavaksi illalla työpöydän äärellä. Mikäli olet kiinnostunut yliluonnollisista tapahtumista, hyvästä grafiikasta ja tunnelmaa luovasta äänimaailmasta, niin tämä peli on kuin luotu sinulle. Mitä enää odotat? Käy kokeilemassa, luo oma mielipiteesi ja pidä hauskaa Rautaneidon kanssa.