Ghost Pirates

Yksi elokuvahistorian isoimpia menestyksiä on kummittelevien merirosvojen maailmaan sijoittuva Pirates of the Caribbean. Vuonna 2003 elokuvasarjan ensimmäinen osa tuotti kaikkiaan yli 600 miljoonaa dollaria ja viisiosaisesta sarjasta kaksi elokuvaa on ylittänyt jopa miljardin dollarin lipunmyyntitulot. Elokuvissa Johnny Deppin tähdittämä Jack Sparrow on hieman alkoholisoitunut ja muutenkin hampuusimainen piraatti, joka joutuu jatkuvasti erilaisiin seikkailuihin ja selkkauksiin. Elokuvasarjan tuorein osa sai ensi-iltansa viime vuonna ja siinä Sparrow jahtaa epäkuolleiden joukkoa johtavaa kapteeni Salazaria. Pirates of the Caribbean on saanut paljon kopioijia, ja vahvasti elokuvien maailmaan sijoittuu myös NetEntin Ghost Pirates -peli, vaikka ei varsinaisesti leffasarjaan sijoittuva slotti olekaan.

NetEntin tuotannosta löytyy helmiä ja huteja, mikä on tietysti selvä, onhan yhtiö dominoinut slottimarkkinoita pian jo 20 vuoden ajan. Ghost Pirates on julkaistu vuonna 2013, eli keskellä suurinta Pirates of the Caribbian -elokuvien huumaa. Tämä slotti on aluksi klassisen näköinen NetEntin peliautomaatti, sillä pelissä on viisi pyörivää kiekkoa ja kolme päällekkäistä symbolia. Pelissä on kaikkiaan maksimissaan 243 voittolinjaa, joista pelaaja voi valita 3, 9, 27, 81 tai kaikki 243 linjaa. Ghost Pirates ei ole bonuspelien osalta mestariteos, vaikka slotista löytyykin wildit sekä scatter-ilmaiskierrokset. Keskivarianssin peliksi luokiteltu slotti on kuitenkin palautusprosentiltaan varsin muikea. Pelin RTP eli teoreettinen palautusprosentti on peräti 96,9 %.

Panokset ja voittolinjat

Ghost Piratesin kierrosmaksimi on siis 243 linjaa. Pelaaja voi halutessaan valita voittolinjojen määrän 3:n, 9:n, 27:n, 81:n ja kaikkien linjojen väliltä. Keskimmäinen linja on aina aktiivinen. Pienimmillään kierrospanos on vain yhden sentin verran, jolla saa aktivoitua kolme linjaa. Yhdeksän linjan panostaminen maksaa kolme senttiä, 27:n kahdeksan senttiä, 81:n 15 senttiä ja kaikkien linjojen minimipanos on 25 senttiä. Pelissä löytyy siis runsaasti eri panostusvaihtoehtoja aivan pienimmilläkin panoksilla pelaavalle.

Panoshaitarin yläpäässä maksimi on 62,5 euroa, joka on monen slotin 100 – 200 euron kierrospanokseen verrattuna kovin pieni summa. Tavalliselle sunnuntaipelaajalle kuitenkin 0,01 – 62,5 euron panostusskaala on aivan riittävä. Voitot tässä slotissa maksavat aina vasemmalta oikealle.

Ulkoasu ja teema

Ghost Pirates on ehta piraattiteemainen slotti ja tarkemmin ottaen haamupiraattipeli. Itse asiassa slotin ulkoasu muistuttaa todella paljon Pirates of the Caribbean -elokuvia, sillä pelin päähahmot ovat kuin suoraan elokuvien maailmasta. Slotin pienimpiä voittoja maksavat erilaiset merirosvosymbolit, kuten kolikot, pyssyt, tykit, aarrekartat, ankkurit sekä erilaiset aarteet. Isoimmat voitot tarjoavat pelin erilaiset ja erikoiset hahmot, kuten papukaija-Polly, Hullu Apina, yksisilmäinen Ed-merirosvo ja isoimman voiton saa, kun onnistuu saamaan voittolinjoilleen aavemaisen Peggy Rottenin.

Slotin grafiikka on pelin viiden vuoden iästä huolimatta varsin mukiinmenevää, mutta äänimaailma sen sijaan on kovin vaatimatonta. Taustalla kuuluu vain meren kohinaa, eikä efekteissäkään valitettavasti ole kunnolla kehumista.

Bonustoiminnot

Kuten jo aiemmin mainitsimme, Ghost Pirates ei ole mikään bonuspelien ihmemaa. Muutamia erikoistoimintoja kuitenkin löytyy, joista ensimmäisenä mainitaan wildit. Ne korvaavat voittolinjoilta kaikki muut kuviot paitsi scatter-symbolit. Scatter-symbolina toimii aarrearkut, joiden pitää osua voittolinjoille järjestyksessä vasemmalta alkaen. Pelkkä kolmen scatterin ilmestyminen peliruutuun ei siis riitä, vaan näiden tulee olla myös oikeassa järjestyksessä. Jos pelaaja pelaa alle 243:lla voittolinjalla, kolme scatteria antaa 10 ilmaista pyöräytystä, neljä 15 ja viisi 20. Kaikilla voittolinjoilla scatter-ilmaiskierroksia tulee 15, 20 ja 25. Ilmaiskierrosten aikana voitot saavat lisäksi kertoimen kolme, joten niitä pelissä kannattaa jahdata vaikeasta aktivoitumisesta huolimatta. Muita bonuksia pelissä ei ole.

Hyvät puolet

Ghost Pirates on varsin toimiva perusslotti. Se ei tarjoa mitään uutta tai ihmeellistä, mutta toisaalta riittävät ominaisuudet monelle pelaajalle, jotka eivät kaipaa slotilta lukuisia bonuspelejä. Tässä pelissä palautusprosentti on hyvä, 96,9 %, joka on ehdottomasti slottien teoreettisen palautusprosenttihaitarin paremmassa päässä. Slotin teema on hyvä ja jos Pirates of the Caribbean -teeman elokuvat uppoavat, nautit varmasti myös tästä pelistä. Wildit ja ilmaiskierrokset tuovat mukavasti lisäjännitystä ja ilmaiskierrosten voittokerroin kolme saa pelaajan todella jahtaamaan aarretta kullankiilto silmissään. Mikään jackpot-sampo Ghost Pirates ei ole, mutta keskivarianssi tarkoittaa sitä, että pelaajalla on kuitenkin mahdollisuus voittaa tasaisesti ihan mukavan kokoisia voittoja pelin aikana.

Huonot puolet

Ghost Pirates on laadukasta NetEnt-tuotantoa ja kaikki peruspalikat ovat kunnossa. Teemaltaan slotti on kuitenkin hyvin suora plagiaatti Pirates of the Caribbean -elokuvista, joten jos olet puristi leffan ja aitouden suhteen, slotti ei ehkä ole sinua varten. Pelin palautusprosentti on toki hyvä, mutta erillisen bonuspelin puute vaivaa tätä slottia. Lisäksi ilmaiskierrokset aktivoituvat harvoin ja äärimmäisen vaikeasti, sillä pelin scattereiden tulee olla voittolinjoilla juuri oikeassa järjestyksessä aktivoituakseen. Tämä vähentää ehdottomasti pelin kiinnostavuutta, sillä slotin suurimmat voitot ovat tarjolla juuri ilmaiskierroksilla voittojen kertaantuessa peräti kolmella. Muuten peli on kokonaisuudessaan viihdyttävä, joten jos pystyt elämään näiden pikkuvikojen kanssa, slotti kannattaa ottaa testiin.

Yhteenveto

NetEnt-yhtiö on tuottanut laadukkaita slotteja jo 20 vuoden ajan ja Ghost Pirates on yksi yhtiön tuotoksista, joka ei ole ehkä saanut aivan ansaitsemaansa huomiota. Pelissä on kaikki peruspalikat kohdallaan ja voittolinjojen määrän voi valita peräti 243:een asti. Slottia pääsee pelaamaan jo yhden sentin kierrospanoksella, jolloin voittolinjoista aktivoituu kolme kappaletta. Pieni panostusminimi tarkoittaa sitä, että slottia voi pelata hyvinkin pienellä pelikassalla varustetut pelaajat.

Ghost Pirates -slotissa ei ole paljon erikoistoimintoja, ainoastaan wildit ja kohtalaisen hankalasti aktivoituvat scatter-ilmaiskierrokset. Ilmaisia pyöräytyksiä kannattaa kuitenkin jahdata, sillä pelin ilmaisten kierrosten voitot kerrotaan kolmella. Jos haamupiraattien metsästäminen kiinnostaa, Ghost Pirates on hyvällä palautusprosentilla varustettu slotti juuri sinulle!