Boom Brothers

Kuvittele löytäväsi luola, joka on täynnä toinen toistaan upeampia aarteita, kuten kultaa, timantteja ja kaikenlaisia muita arvokkaita jalokiviä. Harmillista kyllä, samaisen luolan ovat löytäneet myös sekopäiset veljekset: puna-, valko- ja sinipartaiset kaverukset, joiden pakkomielteenä on räjäytellä kaikkea mahdollista liikkuvaa. Varsinkin veljeskaartin punapartainen veijari on enemmän kuin innoissaan kaikesta, minkä voi vain lennättää taivaan tuuliin. Tällaisesta alkuasetelmasta lähtee liikkeelle NetEntin Boom Brothers -slotti, joka tarjoaa nimensä mukaisesti vauhtia ja vaarallisia tilanteita pelaajalle. Tällä kertaa räjäyttelyä voi tuijotella onneksi vain kotisohvalta käsin. Pelin aarrejahdissa on mahdollista tienata itselleen jopa kymmeniä tuhansia krediittejä tässä lukuisia erikoistoimintoja täynnä olevassa slotissa.

Boom Brothers on ilmestynyt vuonna 2013 ja silloin slotti oli pienimuotoinen hitti. Eikä se oikeastaan ole mikään ihme, sillä pelissä on moni asia erinomaisesti kohdillaan. Kolikkopeli on täynnä erilaisia erikoispelejä, ilmaiskierroksia, peruspelin ekstroja sekä wildejä. Itse asiassa toiminnallisuuksia on niin paljon, että aluksi hieman jopa hirvittää niiden määrä.

Slotti on kuitenkin peruspeliltään melko yksinkertainen. Se on klassisesti 20-linjainen kokonaisuus, jossa on viisi pyörivää kiekkoa ja kolme päällekkäistä symbolia. Palautusprosentti on 96,4 %, mikä on erikoistoimintojen määrä huomioon ottaen melko pieni. Boom Brothersin varianssi on matala, eli pelaajan kannalta se tarkoittaa tiuhaan tahtiin tulevia, tosin pääosin pieniä, voittoja.

Panokset ja voittolinjat

Boom Brothersia pelataan siis 20 linjalla ja monen NetEntin pelin tapaan pelaaja ei voi valita voittolinjoja erikseen, vaan kaikki linjat ovat aktivoituna jokaisella kierroksella. Slotin minimipanos kierroksella on 20 senttiä, eli yhden linjan panokseksi tulee yksi sentti. Maksimipanokseksi voi asettaa jopa 100 euroa kierrokselle, joten pelissä on pelattavaa myös aivan kovimmilla panoksilla pelaavalle. Kaikki voitot maksavat vasemmalta oikealle.

Tässä kolikkopelissä on paljon erilaisia toiminnallisuuksia, kuten wildit, erillinen bonuspeli, scatter-ilmaiskierrokset sekä peruspelissä satunnaisesti aktivoituva Second Chance -toiminto, jossa pelaaja saa tietyille kiekoille uudet symbolit. Peli on siis hyvin monivivahteinen verrattuna moneen NetEnt-yhtiön 2010-luvun alun peliin, joissa toimintoja on vain vähäinen määrä.

Ulkoasu ja teema

Boom Brothers alkaa alkuanimaatiolla, jossa sekopäiset pommiveljekset tekevät timanttilöydön louhoksesta. Kaksi rauhallisempaa veljestä yrittävät rauhoitella punapartaista veljeään, joka tosin ei paljon pyynnöistä välitä, vaan räjäyttää luolan taivaan tuuliin. Varsinaisessa pääpelissä mainitut veljekset esiintyvät vain metallisina symboleina, joista valkopartainen veli antaa isoimman, 500 krediitin voiton ja sini- ja punapartainen kumpikin 250 krediittiä. Bonuspelissä veljekset ovat taas mukana omina itsenään.

Peli on grafiikaltaan hyvin metallinen ja mekaanisen oloinen ja slotti on kestänyt hyvin aikaa. Taustalla on kuva modernista tehtaasta, joka on rakennettu luolaston sisään. Äänimaailmansa perusteella Boom Brothers ei tarjoile mitään ihmeellistä, joten slotin vahvuudet ovat ehdottomasti sen visuaalisuudessa.

Bonustoiminnot

Boom Brothers -pelissä bonustoimintoja riittää, vaikka muihin peleihin jaettavaksi! Peruspelissä on wild-symboli, joka korvaa kaikki muut paitsi Railtrack-bonuspelin ja scatter-ilmaiskierrosten symbolit. Lisäksi slotissa on peruspelissä voittamattomilla kierroksilla satunnaisesti aktivoituva Second Chance -bonus, joka pyöräyttää tietyt voittolinjat uudelleen ja antaa pelaajalle uuden mahdollisuuden voittoon. Railtrack-bonuspeli aktivoituu kolmella symbolilla. Aluksi pelaajan tehtävänä on rakentaa junarata valmiiksi ja jos tämä onnistuu, alkaa varsinainen bonuspeli, jossa veljekset yrittävät kukin saada oman junaratansa valmiiksi. Bonuspelin isoin voitto on jopa 50 000 krediittiä. Tämän lisäksi pelissä on ilmaiskierrokset, joiden aikana pelaajan saamat voitot kerrotaan peräti kertoimella kolme. Boom Brothers on varsinaista erikoispelien juhlaa!

Hyvät puolet

Ilmestyessään vuonna 2013 Boom Brothers sai jonkin verran huomiota ja nousi ehkä pienimuotoiseksi hitiksi. Sittemmin slotti on painunut hieman unholaan, mutta aivan syyttä, sillä tässä pelissä on moni asia todella hyvin kohdillaan. Grafiikka on hauskaa ja pelissä on monesta kolikkopelistä poiketen oikea tarina. Boom Brothersin tarina kertoo hulluista kaivosveljeksistä, joiden mielessä on vain kulta ja kimallus. Juoni lisää aina pelin pelattavuutta ja sitouttaa paremmin.

Boom Brothersin parasta antia ovat kuitenkin bonuspelit, jotka ovat vertaansa vailla slottimaailmassa. Bonuspelin lisäksi tarjolla on ilmaiskierroksia, wild-symboleita sekä vielä erillinen Second Chance -bonus. Tässä pelissä tapahtuu jatkuvasti ja se miellyttää varmasti pelaajia!

Huonot puolet

Boom Brothers on peruspeliltään niin laadukas, että kehittämisen paikkoja on vain vähän. Bonuspelifriikeille tämä slotti tarjoaa kaikkea, mutta ehkä kaikista isoimpia voittoja etsiville pelin perusvoitot ovat hiukan liian pieniä. Näin ollen high rollerin odotukset ovat bonuspelissä sekä etenkin ilmaiskierroksissa, joissa kerroin voitoille on kolme. Valitettavasti ainakin ilmaiskierrokset aktivoituvat todella harvoin. Slotti on muutenkin matalan varianssin peli, joten isoja voittoja voi joutua odottelemaan jonkin aikaa.

Lukuisista bonuksistaan huolimatta pelin RTP eli teoreettinen palautusprosentti on vain 96,4 %, joka on siedettävä, mutta ei mitenkään markkinoiden parhaimmistoa. Silti näistä muutamasta pikkuviasta huolimatta tässä pelissä on monenlaista toimintaa ja vauhtia kaikenlaisille pelaajille.

Yhteenveto

Jos olet joskus haaveillut aarteiden etsimisestä luolastosta ja kaiken liikkuvan ja liikkumattoman räjäyttämisestä TNT:llä, on Boom Brothers sinulle oikea valinta. Peruspeli on 20-linjainen slotti, jossa on viisi pyörivää kelaa ja kolme päällekkäistä symbolia. Slotissa on aivan mielettömät bonustoiminnallisuudet. Ilmaiskierrosten ja erillisen bonuspelin lisäksi pelissä on myös wild-symboli sekä uuden pyöräytyksen antava Second Chance.

Boom Brothers on ilmestynyt vuonna 2013, mutta ajan hammas ei ole puraissut slottia kovinkaan rajusti, eli pelattavuus on edelleen hienosti kunnossa. Boom Brothers on täynnä pieniä hauskoja yksityiskohtia, joiden kanssa pelisessiot vierähtävät kuin siivillä. Jos olet valmis räjäyttämään luolastoja aarteenetsinnän merkeissä, tartu Boom Brothers -peliin jo tänään!