Alaskan Fishing

Alaska tunnetaan muun muassa syrjäisestä sijainnistaan ja Yhdysvaltojen pinta-alaltaan suurimpana osavaltiona. Pohjoinen osavaltio on erittäin tunnettu luonnonvaroistaan ja Alaskasta löytyy runsaasti öljyä, kultaa ja kuparia. Toisenlaisia luonnonvaroja tarjoaa Alaskan aivan upea luonto sekä lukuisat erilaiset harrastusmahdollisuudet. Kalastus on paitsi yksi osavaltion pääelinkeinoja, se on myös hyvin tunnettu vetovoimatekijä matkailussa. Alaskassa jokia ja järviä on lähes lukematon määrä, ja osavaltiolla on yhteensä melkein 55 000 kilometriä rantaviivaa. Tunnetuimmat kalalajit ovat ruijanpallas ja lohi. Varsinkin komeat ruijanpallakset saattavat kasvaa huimiin kilomääriin ja netissä on kuvia komeista, jopa kymmenien kilojen painoisista vonkaleista. Alaskan kalastukseen nojaan myös Microgamingin Alaskan Fishing -slotti.

Microgaming on yksi maailman tunnetuimpia kolikkopelejä valmistavia yhtiöitä ja firman pitkä historia takaa sen, että pelivalikoimaa löytyy aivan kaikenlaisista peleistä kiinnostuneille. Alaskan Fishing on yhtiön verrattain tuore tuotos, sillä slotti näki päivänvalon vuonna 2015. Silti pelissä on aikamoisen retrohenkinen tunnelma, sillä grafiikka ei suoraan sanottuna ole aivan ajantasaista. Jos vanhentuneen grafiikan kanssa pystyy elämään, peli tarjoaa runsaasti hupia. Voittolinjoja slotissa on monen Microgamingin pelin tavoin kaikkiaan 243 ja erilaisia bonuksia on tarjolla runsaasti. Varsinainen bonuspeli on perhokalastusteemainen ja pelissä on lisäksi scatter-ilmaiskierrokset, wild-symbolit ja mahdollisuus voittaa jopa 1 250 000 kolikkoa. Pelattavaa on siis riittämiin ja mikäli kalastusteema kiinnostaa, slotti kannattaa ottaa haltuun.

Panokset ja voittolinjat

Microgaming on tunnettu nimenomaan 243-linjaisista sloteistaan. Tässäkin pelissä linjoja on kyseinen määrä. Se tarkoittaa, ettei yksittäisiä linjoja voi panostaa, vaan kaikki linjat ovat käytössä jokaisella kierroksella. Slotin minimipanostus kierrosta kohden on 30 senttiä, jota voidaan pitää varsin maltillisena ottaen huomioon voittolinjojen korkea määrä. Voittolinjojen maksimipanostus on 75 euroa, joka saattaa olla hiukan liian alhainen kaikista isoimmilla euroilla pelaaville high rollereille. Monelle pelaajalle 0,30 – 75 euron panostushaitari riittää kuitenkin. Alaskan Fishingissä voittolinjat maksavat aina vasemmalta oikealle ja wild-symboli korvaa voittolinjoilta kaikki muut symbolit, paitsi scatter- ja bonussymbolit. Slotin palautusprosentti on 96,63 %, jota voidaan pitää siedettävänä prosenttina, mutta toki isomman RTP:n omaaviakin slotteja löytyy runsaasti.

Ulkoasu ja teema

Alaskan Fishing on nimensä mukaisesti kalastusteemainen slotti, ja vaikka peli on julkaistu vuonna 2015, on pelin grafiikka kuin suoraan 1990-luvun tietokoneiden seikkailupeleistä. Jostain syystä Microgamingin uudempiakin slotteja vaivaa välillä grafiikoiden osittainen heikko laatu, mutta Alaskan Fishing -pelissä tämä käy todella silmiin. Pelin pelattavuutta grafiikka ei tietenkään pilaa, mutta se tekee slotista hieman halvalla teetetyn oloisen.

Äänimaailmana pelissä on melko yhdentekevä kitaravetoinen musiikki, joka tulee vaistomaisesti käännettyä pois päältä häiritsemästä. Voiton osuessa kohdalle pelissä on melko raivostuttavan kuuloinen voittomusiikki. Alaskan Fishing on pelattavuudeltaan varsin verkkaisen oloinen slotti, joten todella nopeatempoista peliä etsivän kannattaa etsiä jokin toinen kolikkopeli pelattavaksi.

Bonustoiminnot

Alaskan Fishing -slotissa on tietysti myös erikoistoimintoja. Microgamingin peleissä bonuspeleihin on aina panostettu ja niin myös tässäkin peliautomaatissa. Peruspelissä wild-symbolina toimii pelin logo, joka korvaa kaikki muut symbolit paitsi scatterin ja bonuspelin kuvion. Bonuspeli on perhokalastusteemainen ja aktivoituu, jos perhokalastaja ilmestyy keloille yksi ja viisi. Tässä erikoistoiminnossa pelaaja saa kokeilla kalastaa viisi kertaa ja voitot saavat kukin kertoimen kahden ja viidentoista väliltä.

Scatter-symbolina toimii uistinpakki ja mikäli pelaaja saa 3, 4 tai 5 uistinpakkia, käynnistyvät ilmaiskierrokset, joita on pelaajalle tarjolla aina 15 kappaletta. Ilmaisten pyöräytysten aikana voitot saavat kertoimen kaksi, joten erilaisten bonuspelien suhteen tämä slotti on timanttinen!

Hyvät puolet

Alaskan Fishing -slotti on kalastusteemainen peli mainiolta pelinvalmistajalta. Microgamingin slotit ovat aina hyvin tehtyjä ja vaikka tämä peli kärsiikin hiukan graafisista ja äänimaailmaan liittyvistä haasteista, on pelattavuus kuitenkin hyvällä tasolla. Pelin vahvuuksia ovat ehdottomasti erilaiset erikoistoiminnot, joita ovat wild-symbolit, perhokalastusteemainen bonuspeli sekä ilmaiskierrokset. Alaskan Fishing on lisäominaisuuksiensa puolesta erittäin onnistunut peli. Slotin palautusprosentti on 96,68 %, jota voidaan pitää varsin siedettävänä nykyslottien joukossa. Pelin teema on myös ilahduttavan erilainen. Vaikka kalastukseen liittyviä pelejä onkin markkinoilla useampia, ei niistä ole samalla tavalla ylitarjontaa kuin vaikkapa viikinki-, vampyyri- ja avaruusteemaisista sloteista, joita tuntuu olevan markkinoilla välillä jopa liiankin kanssa.

Huonot puolet

Alaskan Fishing on laatutuotantoa pelattavuuden ja pääosin muidenkin elementtien osalta, mutta grafiikan ja äänimaailman suhteen kaipaisi hieman petraamista. Vaikka peli on vasta kolme vuotta vanha, viittaa sen graafinen maailma paljon kauemmas. Peli on myös paikka paikoin turhan hidas pelattava, joten mikään hätäisen ihmisen slotti Alaskan Fishing ei ole. Peruspelin voitot ovat varsin maltillisen kokoisia, joten mikäli pelaaja mielii isoille rahoille, kääntyy katse kohti bonuspelejä ja ilmaiskierroksia. Kalastus on myös teema, joka ei tietysti kaikkia miellytä, mutta vanha tunnettu tosiasiahan on se, että makuasioista ei voi kiistellä. Pienistä puutteistaan huolimatta Alaskan Fishing on varsin mukava slotti peruspelaajan tarpeisiin.

Yhteenveto

Jos olet aina halunnut matkustaa Alaskaan kalastusmatkalle, mutta lompakko on sanonut joka kerta ei, voi Alaskan Fishing olla sinun mahdollisuutesi. Tällä kalastusmatkalla sinun ei tarvitse poistua kotisohvalta ja itse asiassa, jos onni on mukana, voit saada tulevia kalareissujasi varten hieman rahaa kalastussaappaiden varteen.

Alaskan Fishing on 243-linjainen slotti, jota pääsee pelaamaan 0,30 – 75 euron kierrospanoksella. Pelin parasta antia ovat runsaat erikoistoiminnot, kuten peruspelin wild, scatter-ilmaiskierrokset sekä bonuspeli. Bonuspelissä pelaaja pääsee jahtaamaan voittoja jopa kertoimella 15. Ilmaiskierroksissa kerroin on aina kaksi, joten näitä erikoistoimintoja kannattaa tavoitella. Pelin palautusprosentti on mukava, lähes 97 %, joten tässä slotissa on moni asia hyvin kohdallaan. Nyt kalaan Alaskan Fishingin parissa!